Suomen Sieniseuran uusi sivusto julkaistu 1.3.2013

Sivuston uusimisessa tavoitteena on ollut käytettävyyden lisääminen. Teksti on toivottavasti helppolukuista ja asiat löytyvät helposti. Toisena tarkoituksena on ollut julkaisualustan vaihtaminen. Sivustolle on nyt toteutettu toivottuja ominaisuuksia kuten hakutoiminto ja tapahtumakalenteri.

Sivuston uudistuksessa on otettu huomioon myös loppuvuodesta 2012 jäsenistölle kohdistettu kysely. Jäsenkyselyn tuloksissa päällimmäiseksi nousi kaksi asiaa: toivottiin tietoja tapahtumista ja toisaalta kaikenlaista tiedottamista sieniasioista. Sieniseuran pitäisi tulevaisuudessa panostaa myös enemmän tavalliselle ruokasienestäjälle hyödylliseen sisältöön.

Artikkelit ja sivut on asiasanoitettu (aihealueet ja avainsanat), jotta ne löytyisivät entistä paremmin. Lisäksi sisältöä on päivitetty melkoisesti. Linkit-sivulle on lisätty toivottavasti hyödyllisiä linkkejä muun muassa sieniruokaohjeisiin ja muiden maiden sieniseurojen sivustoille.

Suurin osa sisällöstä on kuitenkin peräisin vanhalta sivustolta. Uutta sisältöä sivustolla ovat seuraavat:

 • Sienikirja-arvostelu: Suomalainen sieniopas
 • Metrolla sieneen. Artikkeli vastaa kysymykseen minne sieneen?
 • Sienilöytöjä: Kastanjatatti, Gyroporus castaneus, löytynyt Helsingistä ja Espoosta

 

Uusi julkaisualusta

Uusi sivusto on toteutettu WordPress-ohjelmistolla. Uuden artikkelin tai sivun julkaiseminen ja päivittäminen on helppoa; nyt se onnistuu periaatteessa keneltä tahansa ylläpitäjältä ja kirjoittajalta. Artikkeleita (uutisia, kirja-arvosteluja jne.) ja  sivuja voi lisäksi kommentoida, jolloin sisältöön saadaan vuorovaikutteisuutta.

Jatkossa myös muutokset sivustolle ovat myös entistä helpommin tehtävissä.

 

Sivuston kehittämistavoitteita

Sivuston yhteyteen rakennetaan tulevaisuudessa todennäköisesti Suomen Sieniseuran yhteinen kuvagalleria. Kuvagalleriaa Suomesta löytyvistä sienilajeista voi käyttää sivuston yhteydessä monessa tarkoituksessa ja useissa käyttöyhteyksissä.

 

Yhteistyössä sivusto kehittyy

Olemme avoimia kaikille kehitysehdotuksille. Jos sinulla on sisältöä, esimerkiksi tiedotteita, sieniartikkeleita, sisältöä teema-aiheeksi, tietoa tapahtumasta tai muuta sisältöä, jota haluaisit julkaista sivustolla, ota yhteyttä sivuston ylläpitäjään tai Suomen Sieniseuran hallituksen jäseneen. Erityisesti toivomme tietoja sienitapahtumista ja sieniretkistä, joita kuka tahansa voi lisätä lomakkeen avulla tapahtumakalenteriin. Lomake löytyy osoitteesta: http://www.funga.fi/wordpress/lisaa-tapahtuma/. Lisäämäsi tapahtuma tulee ensin hyväksyttäväksi sivuston ylläpitäjille, jonka jälkeen se liitetään tapahtumakalenteriin. Pitkät artikkelit toivomme ensisijassa Sienilehteen.

Toivottavasti nykyisestä ja uudesta sisällöstä on hyötyä kaikille sieniasioista nykyisin ja myös tulevaisuudessa kiinnostuneille!

 

Uuden sivuston etusivu

uusi_sivusto_funga_fi
 1. Hakutoiminto: Vapaatekstihaun avulla voit hakea tekstiä koko sivustolta.
 2. Vihreä navigaatiovalikko: Valikossa on kolme alasvetovalikkoa: Julkaisut, Yhteistyötahot ja Teema-aiheet. Valikosta löytyy keskeinen sisältö.
 3. Karuselli (diaesitys): Artikkelin voi liittää diaesitykseen.
 4. Artikkelit järjestettynä uusimmasta vanhimpaan eli laskevaan aikajärjestykseen.
 5. Linkki Suomen Sieniseuran Facebook-ryhmään.
 6. Tapahtumat: Etusivulla näytetään viisi tuoreinta tapahtumaa. Kohdan lopussa on linkki tapahtumakalenteriin, jossa ovat kaikki tulevat tapahtumat.
 7. Artikkelit: Uusimmat artikkelit. Kohdassa näytetään uusimmat viisi artikkelia.
 8. Kommentit: Uusimmat viisi kommenttia.
 9. Aihealueet: Artikkelit ja sivut on luokiteltu aihealueisiin.
 10. Avainsanat: Avainsanojen eli tagien pilvi.
 11. Diaesitys ”Tappavan myrkyllinen”. Diaesitys hyödyntää kuvagalleria.
 12. Diaesitys kevätsienistä.
 13. Alaviite: Alaviitteessä ovat muun muassa yhteystiedot.

 

Sivusto löytyy osoitteesta funga.fi

 

Julkaistu Sienilehdessä 2/2013

Petri Roponen